Aan deze vijf punten moet een goed webdesignbureau voldoen

Een goed werkende website is tegenwoordig essentieel voor je  bedrijf. Je wilt goed vindbaar zijn in Google. De website moet er daarnaast mooi uitzien en een goede gebruikerservaring bieden aan bezoekers. Dat is met name belangrijk als je een webwinkel beheert.

De kans is groot dat je zelf niet alles in huis hebt om een dergelijke website te maken. Veel bedrijven huren daarom een webdesignbureau in om hun website te laten bouwen. Hoe vind je nu een webdesignbureau dat jouw perfecte website oplevert? Hieronder lees je de belangrijkste punten waaraan een goed webdesignbureau moet voldoen.

1.     Beschikt over up to date vakkennis

Webdesign is voortdurend in beweging. Of het nu gaat om vormgeving, koppelingen met social media of zoekmachineoptimalisatie; je wilt een webdesignbureau inschakelen dat weet wat de laatste trends zijn én welke trends voor jouw bedrijf zullen werken.

Daarnaast zal een goed webdesignbureau altijd in kaart brengen hoe jouw bedrijf er precies uitziet en welke rol je website in je onderneming speelt. Alleen op basis van die informatie kan een professional jouw website bouwen.

2.     Doet creatieve voorstellen

Webdesign is een uiterst creatief vak, dus je mag van een goed webdesignbureau verwachten dat zij je omverblazen met hun ontwerpvoorstel. Als het goed is heeft het bureau goed geluisterd naar je wensen en deze vertaald naar een origineel, effectief ontwerp. De meeste webdesignbureaus laten op hun eigen website zien wat ze kunnen. Bekijk dus altijd het portfolio van een bureau voor je met ze in zee gaat.

3.     …die technisch ook dik in orde zijn

De voorkant van je website moet er goed uitzien, maar dat geldt ook voor de achterkant. Technisch moet je website helemaal in orde zijn, zodat bezoekers informatie snel kunnen vinden en ongehinderd orders kunnen plaatsen. Op technisch vlak moet een webdesignbureau ook weten hoe je website in elkaar moet steken en het bureau moet een responsive ontwerp kunnen opleveren dat op alle apparaten goed werkt.

4.     Heeft aandacht voor veiligheid en ondersteuning

Als je de bouw van je website volledig wilt uitbesteden, is het van belang dat je geen omkijken meer hebt naar je website. Met andere woorden: een goed webdesignbureau zorgt ervoor dat je een volledig werkende website krijgt opgeleverd, waarbij de online veiligheid gewaarborgd is, zowel voor je bedrijf als je bezoekers.

Daarnaast zal een goed webdesignbureau altijd afspraken maken over onderhoud en ondersteuning. Het plaatsen van nieuwe content kun je bijvoorbeeld zelf doen, maar ook uitbesteden. Als je hier duidelijke afspraken over maakt, verloopt de samenwerking vaak soepel en prettig.

5.     Stelt doelen en meet resultaten

Je nieuwe website heeft natuurlijk een doel. Wil je bijvoorbeeld beter gevonden worden in zoekmachines of meer orders binnenhalen? Dan stelt een goed webdesignbureau doelen op en laat het bureau je weten of deze doelen gehaald worden. Zo houd je ook na oplevering van je nieuwe website grip op je online omgeving.