Hoe vind je een goed online marketingbureau?

Als ondernemer weet je dat marketing een belangrijke pijler van je bedrijf is. Geen tijd om zelf je (online) marketing op poten te zetten of heb je hulp nodig bij het opstarten van een nieuwe marketingcampagne? Dan is een goed online marketingbureau de partner die je nodig hebt. Een goed bureau doorgrondt jouw klantvraag en weet een creatief concept voor te stellen én uit te werken. Maar hoe vind je nu een bureau dat dat voor jou kan doen? Wij geven je hieronder graag wat tips zodat je in een handomdraai een goed marketingbureau vindt.

1.     Weet wat je wilt bereiken

Een online marketingcampagne start je nooit op omdat je gewoon een mooie marketingcampagne wilt. Nee, jouw campagnes of reclame-uitingen hebben een ander doel. Misschien wil je nieuwe klanten werven of bestaande klanten attenderen op een nieuwe dienst.

Wat je doel ook is, weet wat je wilt bereiken. Als je dat goed voor ogen hebt is het een stuk eenvoudiger je een marketingbureau te vinden en een opdracht te geven. Daarnaast is het ook belangrijk te weten hoe de klus er ongeveer uit gaat zien. Als je een nieuwe website wilt, is het bijvoorbeeld belangrijk dat een marketingbureau ervaring heeft met het maken van websites, of partners heeft die dit kunnen doen.

2.     Kijk altijd naar expertise

Een bureau dat zich compleet heeft gespecialiseerd in webdesign kan waarschijnlijk geen totaalconcept voor je uitdenken. Als je alleen hulp nodig hebt op het gebied van online vindbaarheid en zichtbaarheid, hoef je geen all round marketingbureau in te schakelen. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt naar de expertise die je nodig hebt.

Zo krijg je de experts die je nodig hebt en betaal je niet voor overbodige diensten of werkzaamheden. Een goed marketingbureau kan bovendien jouw vraag vertalen naar concrete actie. Als jouw bedrijf nieuwe klanten nodig heeft, zal een goed marketingbureau bijvoorbeeld kijken naar je online vindbaarheid en verbetervoorstellen doen als dit nodig is.

3.     Doe je research

Nederland is bezaaid met enthousiaste, creatieve professionals die werkzaam zijn bij een online marketingbureau. Maar ja, welke kies je dan? Door online research te doen, kun je je zoektocht in een stroomversnelling brengen. Kijk bijvoorbeeld eens bij jou in de regio naar marketingbureaus. Een andere manier om een goed online marketingbureau te vinden, is natuurlijk door gebruik te maken van een online vergelijkingssite, zoals Ken Online Marketing.

Merk je dat een marketingbureau geen deadlines af wil spreken, deadlines niet haalt of geen duidelijke planning af kan geven? Dan is dat een teken dat je misschien op zoek moet naar een ander bureau. Hetzelfde geldt voor bureaus die niet voldoen aan jouw verwachtingen op het gebied van creativiteit of effectiviteit. Als er geen klik is tussen jou en het bureau, is het aan te raden op zoek te gaan naar een marketingbureau dat wél bij je past.